Humana Ona na svetskom prvenstvu u istorijskim srednjovekovnim borbama “Bitka nacija“

Smederevska tvrđava, koja je nastala u davnom XV veku je danas zasijala u svom punom sjaju. Po njoj su koračali pravi vitezovi. Nekada je Smederevo bilo prestonica Srbije, a danas domaćin najvećem svetskom takmičenju u istorijskim srednjovekovnim borbama, u kojima je učestvovalo 40 zemalja sa čak 2000 učesnika.

Imali smo priliku da prisutvujemo vremeplovu u srednji vek i osetimo na trenutke, kako su se naši slavni preci časno borili u bitkama i kako je sve to zaista izledalo u punoj viteškoj opremi metalnih oklopa i oštrih mačeva.

Humana Ona je došla da podrži našu sjajnu reprezanticiju Srbije u borbama koja učestvuje u pet vrsti dvoboja – 1 na 1, muške i ženske borbe, grupne bitke 5 na 5 i velike muške bitke 12 na 12, 30 na 30.

Za finalni dan, zakazane su finalne nominacije za muškarce i žene u individualnim borbama, ali i velika „Bohurt“ bitka sa po 150 članova svakog tima.

Pozdravili smo i ostale članove udruženja srpskih vitezova „Beli orlovi“, koji se zaista, svojim radom, treninzima, viteškim borbama i pre svega velikim entuzijazmom trude da održe i prošire „viteški kodeks“ našeg naroda.

Našim vitezovima smo poželeli sreću na nastupajućim borbama, i čestitali im na sjajnoj organizaciji.

Humanost i čast uvek idu zajedno, pokušajmo da svojim pokolenjima ostavimo to u amanet.

Učinimo nešto za sebe-budimo humani!

Vitezovi iz Srbije – naši junaci

Vitezovi iz Rusije

Vitezovi iz Kine

40 zemalja- 2000 učesnika