Humana Ona u Indiji

Zemlja gde stanovnici govore više od hiljadu i šest stotina jezika (i ako su zvanična samo dvadeset i dva), gde se svadbe proslavljaju po tri dana, uz mnogo boja, nakita, kane i muzike. Zemlja svetih krava, izmešanih religija i potpuno haotičnog saobraćaja. Zemlja u kojoj muškarci nose čudne pantalone, a žene prelepe sarije, sa malim rezom na stomaku. 
Ne mogu tačno da se setim šta je ostavilo prvi utisak, jer se sve odvija tako dinamično i ne može se opredeliti za jednu stvar, a da pažnju ne odvuče neka druga i tako u beskraj. 

Kako saznajem, ovde se i danas ugovaraju brakovi još po rodjenju, sa izuzecima porodica koje dozvoljavaju potomcima da kroje svoju sudbinu. No i pored toga, Indija je jedna od zemalja u kojoj je procenat razvoda jako nizak. 

Edukacija im je na zavidnom nivou, imaju i mnoštvo fakulteta zbog kojih ljudi iz drugih zemalja dolaze baš u Indiju kako bi se školovali. Gotovo svaki stanovnik, mlad ili star, tečno govori engleski. Tako da je lako snaći se za putokaz, prevesti se rikšom (poznato prevozno sredstvo, na Tajlandu se isti prevoz zove tuk-tuk ), kupiti svež mango na ulici ili neku od polovnih knjiga. 

 

Ono što je meni bilo otkrovenje jeste činjenica da je većina stanovništva opredeljena za vegeterijansku hranu. I ako mi je bilo čudno da zamislim kako gotovo nikad ne jedu meso, isprobavajući njihovu hranu sve češće, shvatam da je to potpuno moguće! Njihova vegeterijanska hrana je tako raznovrsna i ukusna! Često isprobavam nova jela koja i ne znam od čega su napravljena i prosto ih obožavam! Za ljubitelje začinjene hrane ovo je pravi izbor! I naravno, kari je neizbežan u apsolutno svakom jelu, u svakom domaćinstvu. Ako hodate ulicom, kari je prvi miris koji ćete osetiti!

Videvši mnoge gradove Indije, rekla bih da je njen najlepši deo sam jug zemlje. Prepoznatljiv je po nepreglednom zelenilu, mnoštvom palmi, vodopadima, svetionicima i prelepim plažama. Ovde možete naći njihove poznate Kerla banane (jako krupne i slatke). 

Jedno od sedam svetskih čuda, nalazi se upravo u Indiji, na oko 3 sata vožnje od prestonice, Taj Mahal. Izuzetna gradjevina koja nosi fantastičnu priču sa sobom i koja milionima turista oduzima dah svakodnevno. 

Ukoliko ste zainteresovani da saznate više o drugim religijama, o meditaciji, legendama ili da samo isprobate začinjenu hranu, Indija je savršeno mesto da to iskusite.