Pančevačka tucanijada - Humano Jaje-Tvrdo Jaje - Vizual

ХРАМ ПРЕОБРАЖЕЊА ГОСПОДЊЕГ 

И УДРУЖЕЊЕ ХУМАНА ОНА 

представљају:

ХУМАНИТАРНУ ВАСКРШЊУ МАНИФЕСТАЦИЈУ
"ВАСКРШЊЕ ЈАЈЕ"

Поштовани суграђани,

Драге Хумане и драги Хумани панчевци,

Позивате се да заједно са својим породицама – велики и мали, млади и стари, дођете до Храма Преображења Господњег у неделју на Васкрс 28.4.2019. у 16:30 часова.

Окупићемо се у порти храма и сви заједно прославити велики хришћански празник, над празницима као што је Васкрс, као и годишњицу постојања и успешног рада Удружења Хумана Она.

Дођимо у великом броју и покажимо да је Васкрс један од најлепших хришћанских празника и да пошаљемо поруку заједништва, милосрђа и љубави свим грађанима Србије.

Оно што треба истаћи је да ће на овој манифестацији учествовати и штићеници Дома за децу и омладину без родитељског старања „Споменак“ из Панчева. Представници Хумане Оне ће их на Васкрс, после свете литургије посетити, однети им слаткише и дружити се са њима и пренети им поруке подршке свих хуманих суграђана.

-Тражење јаја а касније и такмичење у туцању васкршњим јајима, је начин да покажемо деци, а и старији који се радују Васкрсу побеђују сваку препреку и неправду у животу. Порука Васкрса је да живот побеђује смрт, а ово је победа здравог и нормалног живота – поручио је старешина Храма Преображења Господњег, протојереј Стојан Цветковић.

ПРОГРАМ МАНИФЕСТАЦИЈЕ

16:30 – По доласку у Храм следе пријаве узимање бројева и васкршњих беџева манифестације, након тога кратак говор и најава забавног дела за најмлађе. Организатори ће сакрити јаја по порти храма, која ће после најмлађи учесници манифестације тражити и пробати да их пронађу.

Исправност јаја ће проверити судија и комисија, сва јајабиће уредно провераванапре сваке борбе и обележена. Она дрвена и ојачана лаком за нокте или са било каквом налепницом биће дисквалификована. Победничко јаје ће на крају бити пресечено на пола да се провери исправност унутрашњости јајета.

НЕМОЈТЕ ЗАБОРАВИТИ ДА ПОНЕСЕТЕ И СВОЈЕ НАЈЛЕПШЕ УКРАШЕНО ВАСКРШЊЕ ЈАЈЕ.

Биће награда и за најлепше украшено васкршње јаје.

Такмичари ће се након забавног дела, поделити у две групе, јуниори (до 15година) и сениори.

Такмичари сениори ће се жребом поделити у парове и одмеравање јачине јаја тада може да почне. Јуниори ће се поделити у парове према узрасту.

17ч –  Манифестацију  ће свечано отворити и пристутне поздравити протојереј Стојан Цветковић а испред Удружења Хумана Она Соња Љубановић.

17:15 – Званично се прозивају пар по пар учесника јуниора и сениора и почиње туцанијада.

17:45 – На крају ревијални део протојереј Стојан Цветковић се придружује такмичарима, одиграће последњу борбу са победником сениора – наравно уколико победи не добија награду.

 

Крај и проглашење победника