Podrška mladih zvezda Humanoj Trio Krstić

  1. Kako ste počeli, kako je nastala ideja o muzičkom triu, koje godine ste osnovali bend?

Trio Krstić sačinjavaju: Ester Krstić – vokal i violina, Kristina Krstić – klavir i prateći vokal,                                             Ivan Krstić – gitara …i da, jedna smo porodica. 

Prve muzičke korake napravili smo još u ranom detinjstvu svirajući  duhovnu muziku u crkvi, a 2013. godine smo prerasli u bend koji izvodi popularnu akustičnu muziku. Sve se desilo spontano, pozvali su nas porodični prijatelji da nastupimo u njihovom lokalu, nama se ideja dopala i vežbali smo pesme koje volimo kod kuće (što je posebna prednost obzirom da živimo zajedno). Nastup je prošao odlično, lepo su nas prihvatili i počeli su da stižu pozivi za nove nastupe koje smo rado prihvatili. Tako je sve počelo.

Osim svirki u lokalima, sa zadovoljstvom učestvujemo na književnim večerima, izložbama, i svuda gde muzika doprinosi boljoj prezentaciji nečijeg stvaralaštva.

  1. Koliko je teško na početku, kada se samostalno borite za svoje mesto na sceni?

Na početku je bilo zaista teško, pre svega zbog nedostatka kvalitetne muzičke opreme. Posebnu poteškoću je predstavljalo to što smo veoma mladi pa nam je trebalo vremena da steknemo autoritet kao bend. Vremenom smo sticali iskustvo u dogovorima za svirke i posle niza različitih iskustava pronašli smo svoje mesto na muzičkoj sceni. 

  1. Čime se bavite pored nastupa, koja su vam interesovanja?

Svo troje smo studenti, nas dve studiramo klasičnu muziku (Ester- violinu, Kristina-klavir). Aktivno se bavimo proučavanjem i izvođenjem klasične muzike kao solisti, članovi kamernih i orkestarskih sastava. Rezervna ljubav od detinjstva nam je balet pa smo obe završile baletsku školu. Naša veoma raznovrsna interesovanja, uvek u želji da se kreativno izrazimo, vodila su nas kroz ples, sport, solo-pevanje, snimanje spotova, izradu nakita, pravljenje frizura, jednom rečju veoma bogat i uzbudljiv mladalački život. Ivan studira Informacione tehnologije, a pored fakulteta aktivan je sportista – trenira kajak. Muzikom je počeo da se bavi iz hobija, a njegova zainteresovanost je prerasla u ozbiljno proučavanje muzike.

Sve u svemu, vrlo smo radoznali i avanturisti, ali muzika kao zajedničko interesovanje nam je najbitnija.

  1. Kako biste opisali ulogu žena u današnje vreme (u smislu njenih uloga, mesta u društvu…)?

Prema našem mišljenju, žene imaju veoma značajnu ulogu u društvu. Uticajne su, sposobne, i uspešno se bore za svoje pozicije. Nemamo dovoljno životnog iskustva za širu diskusiju, ali upoznati smo sa problemima sa kojima se suočavaju žene u društvu na našim prostorima.

  1. Zašto je važno biti human, šta za vas to znači? Kako možemo poboljšati društvo u kome živimo?

U našoj porodici je humanost uvek bila važna. Biti human je stanje duha u kome se davanje uvek pretvori u dobitak.

Podržavamo svaki human rad i veoma poštujemo sve ljude koji sa sobom nose ljubav, toplinu, nesebičnosti i humanost, i verujemo da je to pravi put do poboljšanja društva u kome živimo.

Kada bi svaki čovek sa radošću pružio ruku onome ko je u nevolji, to bi bio korak ka lepšem svetu.