SUKNJA - UKRAS ILI SPAS

Isceliteljska moć suknje

Suknja se u svim vremenima smatrala glavnim atributom ženstvenosti. A razlog za to nije samo u lepoti takve odeće.

​Stručnjaci u oblasti energetskih praksi veruju da kada žena nosi suknju, ona počinje da akumulira nepresušnu energiju ženstvenosti. Zato, suknja ima određeno sakralno značenje za svaku predstavnicu slabijeg pola.

U stara vremena žene su oblačile isključivo haljine i suknje. I ova je moda bila kod svih naroda.
​Na primer, za slovenske žene osnovna odeća je bio sarafan, indijske žene su nosile dug širok sari, a japanske žene su nosile na svom telu kimono. Kao što vidimo, odeća svih žena uopšte nije pretpostavljala konstrukciju pantalona.

Ranije, su ljudi suptilnije osećali svoju vezu sa silama prirode. I svima je bilo poznato da se žene razlikuju od muškaraca ne samo u pogledu fizičkih parametara. Ljudima različitog pola svojstvena je različita energetika. Za muškarce je predviđeno da crpe energiju iz svemira. A žene su uglavnom uzimale energiju iz Zemlje.

Pri spomenu takvih pojmova kao što su ljubav, osetljivost, briga, milosrđe, nežnost, naravno odmah ih, povezujemo sa ženom. Čak i u pogledu zemlje, takva opredeljenja su opravdana.
 
Dizajn svake suknje je takav da oblikuje proširenje nadole, konus. Takav model suknje nije izmišljen slučajno.

Verovalo se da takav konus pomaže ženi da bolje apsorbuje energiju i moć zemlje da postane plodnija i materijalno bogatija. Energija žene, ako govorimo o fizičkom telu, akumulira se u posebnom organu – materici. Muškarci po zamisli prirode nemaju takav organ. U energetskom smislu da bi muškarac dobio energiju zemlje, on mora da je uzme od žene.

Kada žena oblači pantalone, ona doslovno sa njima prekriva vezu sa zemljom. Kretanje energije se zaustavlja, a ženski sveti sud u obliku materice ostaje prazan. Kao rezultat toga, žena nema šta da podeli sa muškarcem.

Ženska energija je važna za muškarce. Ona ih čini spokojnijim, uravnoteženijim i stabilnijim. Ako muškarac ima pristup ženskoj energiji, uvek će želeti da se bavi kreativnim radom. Kada je muškarac lišen ženske naklonosti i ljubavi, on postaje agresivan, grub i surov.

Ima mnogo žena koje uopšte ne nose suknje. Nose isključivo pantalone ili farmerke. Sa energetske tačke gledišta žena tada jača i neguje svoj duh na stran način, to jest muški. Kao rezultat toga, žena je u interakciji sa muškarcem kao da je po prirodi muškarac. Na suptilnoj ravni ovo se ispoljava tako da je energetska razmena poremećena. Ovo se može odraziti na fizičkom planu u obliku raznih bolesti, nesporazuma i svađa u odnosima.

 
Žene opravdavajući nošenje pantalona mogu reći da je takva odeća veoma pogodna, da je stilizovana, praktična i moderna. Naravno, ženi u farmerkama je mnogo jednostavnije da radi, poslove koji su se prvobitno smatrali muškim, na primer, da nosi teret, kreće brzo i spretno, itd. U odnosu na pantalone, suknja ili haljina deluju kao prirodna kočnica. A u tome je veliko dobro za ženu, donosi joj mir i harmoniju. Prava žena čak ne razmišlja o tome da radi težak posao, nosi teret ili ubrzano ide negde. Ona će sačekati muškarca za to, koji, kao pravi vitez, neće odbiti da joj pomogne.

Svakodnevno oblačeći lepe suknje ili haljine, svaka žena može da oseti koliko joj se brzo menja raspoloženje i stanje. U ženi počinje da se budi ogromna i veoma poznata energija. Naravno, i pogledi muškaraca se uvek fokusiraju na žene u suknjama i haljinama.

Pantalone žene, čak i ako su super moderne, treba da nose samo u izuzetnim prilikama.

Dužina i oblik suknje takođe ima značaj. Ranije se verovalo da ženska suknja ili haljina mora biti maksimalno duga, kako danas kažu, do poda. Tako je ženi bilo lakše da uzima i čuva u sebi energiju Zemlje. Ako suknja ima široku ivicu koja se njiše pri kretanju i malo uvija, počinju da se javljaju torziona polja, koja su predodređena da jačaju energiju Zemlje. Rub suknje odavno se smatrao nekim krugom-amajlijom. Takva amajlija je dizajnirana da stvori zaštitu za seksualne centre žene. Zdravlje reproduktivnih organa žene i njihovo pravilno funkcionisanje direktno zavise od pravilnog rada tih centara.

Slika žene u dugoj suknji uvek podseća na čednost, nevinost i čistotu. Duga suknja spašava ženu od pohotljivih pogleda. A ovo je veoma važno. Takvi loši pogledi su slični zlom oku, mogu da naprave rupu u nižim energetskim centrima.

Ako se to desi, tada žena jednostavno gubi svoju seksualnu energiju. Zajedno sa njom odlazi životna snaga i ženska privlačnost. Kao rezultat toga, proizilazi energetsko osiromašenje žene. Ona ne može ništa više dati svom muškarcu, tako da on gubi interesovanje za nju. Danas se mnoge žene pitaju gde su se izgubili pravi muškarci, slični mitskim herojima. Ali razmislite sami, odakle da se pojave, ako su žene same prestale da budu takve u punom značenju tog pojma?

​Žene namerno odustaju od svoje ženstvenosti, oblačeći pantalone i drugu mušku odeću. Na sreću, moda poslednjih godina je takva da ženama pruža šansu da se vrate iskonskoj ženskoj odeći, da se hrane snagom zemlje i ozare svojom ženstvenošću voljenog muškarca.

Zato, od danas nosite dugu suknju ili haljinu i naviknite da se osećate kao prava žena.